Historie

Garage Jansen in Drijber is opgericht door Henk Jansen.

Het begon in 1969 in Hoogeveen. In een autobox, waar in de vrije tijd samen met een collega auto’s gerepareerd werden. In 1974 werd in Drijber samen met zijn vrouw Hillie een huis gekocht Waar direct de garage verbouwd werd tot hobby ruimte. In 1979 werden alle diploma’s gehaald die vereist zijn voor het autobedrijf en werd Garage Jansen opgericht.

Hier groeide de garage al snel uit zijn jasje en toen Henk de gelegenheid kreeg om in 1982 de boerderij van de familie Beuving te kopen, was de keus snel gemaakt. Een boerderij met grote schuren, die met familie en vrienden om gebouwd werden tot werkplaats en schade afdeling. Alles liep lekker tot er in augustus 1987 brand uitbrak en het garagebedrijf compleet afbrandde en tevens een gedeelte van de woonboerderij.

In maart 1988 was het nieuwe pand klaar dit werd gevierd met een opening en open dag van het nieuwe pand met een moderne werkplaats en schadeafdeling. In de komende jaren werd er weer verder gebouwd aan het bedrijf.

Begin jaren '90 krijgt Henk de kans om in Westerbork op de noesten een garage over te nemen van Siebe Zwaagstra, dit bracht hem niet wat hij er eigenlijk van hoopte en in 1994 neemt hij de beslissing om toch maar alleen verder te gaan met het bedrijf in Drijber.

In 1999 neemt Henk de beslissing dat hij het eigenlijk wel wat rustiger aan wil doen, omdat hij op dat moment geen opvolgers heeft verhuurt hij het bedrijf. Tot op het moment dat er in 2004 voor de tweede keer brand uitbreekt gaat dit prima. Na een conflict met de huurder zet Henk het bedrijf met hulp van zijn schoonzoon Roelof Kersies weer voort.

In het voorjaar van 2013 krijgt Henk te horen dat hij blaaskanker met uitzaaiingen in de buik heeft, na een gevecht tegen deze ziekte met operatie en diverse chemokuren, gloort er in oktober weer hoop de uitzaaiingen zijn weg en hij wordt schoon verklaart. In september 2014 krijgt Henk te horen dat er toch nog wat in zijn bijnier zit en dat ze dit eruit willen halen. Op 8 september 2014 krijgt hij een epileptische aanval en in het ziekenhuis blijkt dat er uitzaaiingen in het hoofd zitten. Ook nu gaat hij het gevecht aan en krijgt nog bestralingen om het leven te rekken. Deze tijd heeft hij nog alles uit gehaald wat er in zat om met zijn gezin nog te genieten. Toen hij begin februari weer ziek werd en er weer uitzaaiingen geconstateerd werden, is na een redelijk kort ziekbed Henk op 6 maart 2015 overleden. Wij proberen om in zijn geest het bedrijf voort te zetten en door te laten bloeien.